Product Specialist

Climate for life is niet voor even, maar voor het leven. Dat bewijst bijvoorbeeld Erwin, die al in 1990 bij Daalderop is gestart. 33 jaar later gaat hij nog altijd met veel plezier naar zijn werk. “Binnen CFL heerst een fijne werksfeer en collegialiteit”, vertelt hij. “Je staat er niet alleen voor, maar kunt altijd terugvallen op je collega’s én op de organisatie. Bovendien zijn er ruime ontwikkelkansen. Van meet af aan kreeg ik de mogelijkheid om te leren, om mezelf te ontwikkelen en om door te groeien. Gestart als Sales Engineer had ik intensief contact met de verkoopafdelingen, terwijl ik als Engineer Special Assignments met name met de inkoopafdeling samenwerkte om producten door te ontwikkelen en om kostprijsreducties te realiseren. In 2011 werd ik teamleider Domestic Water Systems en inmiddels werk ik als Product Specialist.”

In deze functie is Erwin technisch verantwoordelijk voor alle warmwaterproducten van Itho Daalderop. “Ik houd me niet alleen bezig met de producten zelf, maar ook met de normen waaraan zij moeten voldoen”, vertelt hij. “Dit gaat heel breed. Van drinkwaterkeurmerken en CE-wetgeving tot labeling, elektrische veiligheid en elektromagnetische compatibiliteit. Ik ben onderdeel van de projectteams voor nieuwe producten en verzorg het productbeheer van bestaande producten. Kortom: ik ben van geboorte tot uitfasering (cradle-to-grave) bij onze producten betrokken. Producten die vandaag ontwikkeld worden, zie ik over enkele jaren terugkomen in de beheerfase. Dat spreekt me enorm aan.”

Binnen CFL wordt goed naar de medewerkers geluisterd, benadrukt Erwin. “Zo worden medewerkers uitgedaagd om mee te denken over producten en innovaties. Welke producten zouden we richting de toekomst moeten (door)ontwikkelen? Ook heb ik de mogelijkheid gekregen om deel te nemen in diverse normcommissies en brancheorganisaties, zodat ik ook vanuit die rol kennis kon opdoen. Kennis waarmee de kwaliteit en toepasbaarheid van onze producten naar een steeds hoger niveau wordt getild.”