Kees Kropff

Werkvoorbereider afdeling Werkvoorbereiding

Kees heeft zijn sporen in de installatietechniek ruimschoots verdiend. Na lange tijd aan de uitvoeringskant gewerkt te hebben, startte hij enkele jaren geleden als Werkvoorbereider bij een installatiebureau. “Hier moest ik ook regelmatig installaties ontwerpen en uitwerken, waardoor de werkdruk (te) hoog werd”, vertelt hij. “De werksfeer was bovendien niet fijn. Toen een collega van mij overstapte naar Climate for life en zeer positieve ervaringen deelde, heb ik besloten om hem te volgen.”

In februari 2021 startte Kees als Werkvoorbereider op de afdeling Warmte Koude Opslag (WKO) en PV. “Ik heb CFL leren kennen als een heel fijn bedrijf”, vertelt hij. “De manier van werken, de focus op duurzaamheid en vooral het fijne contact met collega’s spreken me enorm aan. Er is veel ruimte om te groeien en ieders mening doet ertoe. Ik had nooit verwacht dat ik zó gewaardeerd zou worden. Collega’s komen regelmatig naar me toe met vragen; ook collega’s die hier al veel langer werken. Daar ben ik best trots op. Andersom is de weg naar collega’s ook drempelloos. Ik ben inmiddels 59 jaar en wil mijn tijd hier graag volmaken.”

Als Werkvoorbereider zorgt Kees ervoor dat de juiste stukken op de juiste plekken terechtkomen, zodat projecten goed en binnen de afgesproken tijd gerealiseerd kunnen worden. “Ik vraag de woninggegevens en bewonersopties op bij de opdrachtgever en stuur deze door naar onze engineeringsafdeling”, vertelt hij. “Hier wordt bepaald welke bodemlussen en warmtepompen het meest geschikt zijn, op basis waarvan ik de inkooporders maak en het tekenwerk voor de te boren bronnen en bijbehorende verslepingen laat uitwerken. In de tussentijd druppelen vaak de tekeningen voor de PV-installatie binnen, die ik inventariseer, verwerk op een werkbon, afstem met de tekenaars en omzet tot inkooporders voor onze PV-partners. Hiermee ben ik als het ware de verbindende schakel tussen projectleider, tekenaars, uitvoerders en uitvoerende partijen. Bovendien heb ik regelmatig contact met de werkvoorbereiders van de aannemerspartijen. Hierbij komt behoorlijk wat verantwoordelijkheid kijken, maar dat spreekt me juist enorm aan.”