Je hoeft geen expert in verwarming, koeling of ventilatie te zijn, om bij Climate for life te solliciteren. Dat bewijst Kelly, die heel haar werkleven als ambtenaar heeft gewerkt. In de zomer van 2022 maakte zij de overstap van een overheidsfunctie naar een commerciële functie. En daar heeft ze geen moment spijt van gehad! “Na ruim 12 jaar had ik niet meer de energie om naar Den Haag te reizen”, vertelt ze. “Ik was de stroperige processen en het ‘vergaderen om te vergaderen’ zat, maar had (nog) geen idee over wat ik dan wilde. Mijn buurvrouw werkte al bij Itho Daalderop en vertelde dat hier hele mooie vacatures waren. ‘Kom eens bij ons kijken, want hier is het wél leuk en ik denk dat je heel goed bij ons past’. Zo is het balletje gaan rollen.”

 

Als Teamleidster Projectbureau ondersteunt Kelly op projectmatige basis het team dat de warmtepompen in bedrijf stelt. “Naast de persoonlijke aansturing en ondersteuning, zorg ik ervoor dat taken goed verdeeld worden, de administratie goed gestroomlijnd is en dat oude manieren van werken plaatsmaken voor efficiëntere systemen en processen”, vertelt ze. “Het creëren van voldoende draagvlak en het vormen van samenwerkingsverbanden met andere afdelingen én partners is hiervoor essentieel. Een belangrijk project op dit moment is Vincent, onze nieuwste warmtepomp. Samen met mijn team zorg ik dat deze warmtepomp goed in bedrijf wordt gesteld en dat processen goed ingericht en opgevolgd worden.”

 

“Als Teamleidster wil ik weten waar ik over praat”, aldus Kelly. “Bepaalde basiskennis van de producten is hiervoor noodzakelijk. Daarom heb ik een online trainingsprogramma gevolgd, waarin de werking en eigenschappen van alle producten worden toegelicht. Ook volg ik via CFL en samen met diverse collega’s uit Tiel en Schiedam een opleiding Coachend Leiderschap.” CFL is een fijne, gezellige en attente organisatie, benadrukt ze. “Het bedrijf zorgt echt goed voor haar personeel. Dat zie je terug in hele simpele dingen, zoals een presentje met Sinterklaas of Pasen, maar ook in een uitgebreid opleiding- en trainingsaanbod. De secundaire voorwaarden zijn heel aantrekkelijk en ook het salaris is goed. Bovendien kun je jezelf op tal van manieren bewijzen en doorgroeien. Dat spreekt me enorm aan, wat tevens geldt voor de hands-on mentaliteit. Geen dag is hetzelfde en ik kan van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat doorpakken. Daar was ik echt aan toe.”