Als Werkvoorbereider onderhoudt Matthijs de werkinstructies voor zijn collega’s in de productie. Hieronder valt ook het verwerken van eventuele wijzigingen, zodat collega’s exact weten wat zij moeten doen. “Behalve op papier, worden de werkinstructies ook gedeeld op digitale schermen”, vertelt hij. “Samen met mijn collega-Werkvoorbereider verzorg ik de inrichting hiervan. Bovendien verwerken we de lijnregistratieformulieren van onze voormannen en verzorgen we regelmatig tijdmetingen, zodat we exact weten hoeveel tijd een bepaalde producthandeling in beslag neemt. Dit is bijvoorbeeld essentieel voor de kostprijsberekening.”

Matthijs is in mei 2010 als assemblagemedewerker bij Itho Daalderop gestart. “Na 11 jaar en 10 maanden aan de productielijn, was ik toe aan iets nieuws”, vertelt hij. “Ik wilde meer afwisseling en uitdaging. De organisatie heeft hier heel goed naar geluisterd en intern een mooie nieuwe functie voor mij gevonden. Sinds februari 2022 sla ik een brug tussen het kantoorpersoneel en de productie. Ik heb met verschillende computerprogramma’s leren werken en kan veel creativiteit in mijn functie kwijt. Bovendien is geen moment hetzelfde. Terwijl ik het ene uur gefocust ben op de productie van een warmtepomp, ben ik een uur later bezig met een 10 liter boiler. Van alle producten die Itho Daalderop produceert, krijg ik wel iets mee. Ook dat vind ik een grote meerwaarde.”

“Ik vond het super spannend om uit mijn comfortzone te stappen en om door te stromen naar een nieuwe afdeling en functie”, bekent Matthijs. “Maar ik ben wel enorm trots op hoe het is gegaan. Ik ga echt met plezier naar mijn werk. Tegen nieuwe medewerkers zou ik willen zeggen: bij Itho Daalderop heerst een prettige werksfeer. Er wordt goed naar je geluisterd en er zijn volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Zeer waardevol vind ik ook het vitaliteitsbudget, waarmee je bijvoorbeeld je sportabonnement of sportkleding kunt betalen. En zo zijn er nog tal van initiatieven die nét dat beetje extra toevoegen. Niet voor niets ben ik hier al die jaren gebleven.”