Van prijsafspraken tot raamcontracten: als Tactisch Inkoper leidt Saskia de leveranciersafspraken voor lange termijn in goede banen. Zowel voor bestaande producten als voor nieuwe projecten. “Wanneer nieuwe projecten worden opgestart, is het mijn taak om hier de juiste leveranciers bij te vinden”, vertelt ze. “Dit kunnen bestaande relaties zijn, maar ook nieuwe contacten, waarvoor ik ook de audits mag verzorgen. Zijn we inderdaad de juiste partners? Komen onze missie en visie overeen? Is de leverancier betrouwbaar? Zijn processen en kwaliteit goed gewaarborgd? Zorgt de leverancier voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden? En wordt geen dwang- of onvrijwillige arbeid verricht? Tijdens de grillige grondstoffenmarkt in 2022 kwam hier een belangrijke taak bij. Zo heb ik met onze leveranciers mogen meedenken over oplossingen en alternatieve grondstoffen om de supply chain goed gevuld te houden, de productielijn op stoom te houden en leveringsproblemen te ondervangen.”

Met name het persoonlijke contact met leveranciers en de afdeling Innovatie spreken Saskia enorm aan. “Ik vind het ontzettend leuk om vanaf projectstart t/m productlancering bij een project betrokken te zijn”, vertelt ze. “Ik zie elke dag nieuwe dingen en leer ook elke dag een beetje bij.” Binnen haar afdeling is Saskia met name verantwoordelijk voor de productgroep Ventilatie. “Ik krijg steeds meer kennis van deze producten én hun componenten. Met drie leveranciers voor bijvoorbeeld kunststof spuitgietdelen en een leverancier voor isolatiemateriaal is geen dag of gesprek hetzelfde.”

 

“Climate for life is een hele mooie organisatie om voor te werken”, benadrukt Saskia, die begin 2018 bij CFL solliciteerde. “Ik was op zoek naar meer uitdaging”, vertelt ze. “Na veertien jaar in de promotionele artikelen en relatiegeschenken gewerkt te hebben, zette ik mezelf voor een keuze. Wilde ik op de automatische piloot blijven werken? Of durfde ik op mijn 42e nog één keer voor iets compleet nieuws te kiezen, zodat ik weer uitdaging en zelfvoldoening zou vinden?” De vacature van Itho Daalderop gaf de doorslag. “Verwarmen, koelen en ventileren was een nieuw vakgebied voor mij, maar ik voelde vanaf het eerste moment een klik. Ik kwam terecht in een warm nest, waarin iedereen bereid is om elkaar te helpen. De sfeer is heel informeel. Wat ik bovendien een pré vindt, is dat ik mag bijdragen aan een beter milieu.”